fbpx
Omslag deel 1

Wij hebben een verrassing voor u

Wij hebben voor de hele regio tussen Het Noordzeekanaal en Leiden een fietsgids ontwikkeld, die de fietser meeneemt over de mooiste fietsroutes; meeneemt op een reis door tijd en ruimte.

De routes voeren van het Noordzeekanaal door de bossen bij de Ruïne van Brederode, door de duinen naar de monding van de Rijn, door de bollenstreek en door de landgoederen terug naar de Ruïne van Brederode. De gids is voorzien van gedetailleerde kaarten en geïllustreerde stadskaarten als ook beelden en verhalen van nu en vroeger. Deze gids stelt iedereen in staat om rondjes te maken van veertig of tachtig kilometer. Deze gids wordt geheel en al gratis aangeboden en is te downloaden als pdf of e-book via de website van Cycling Europe: www.cyclingeurope.nl/routes/oudholland/
Het project Fietsen door Oud Holland is een initiatief van Carto Studio en Benjaminse Uitgeverij en zal vanaf mei deze zomer in delen regio’s binnen de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland voor het publiek beschikbaar maken.

Carto Studio is een cartografisch ontwerpbureau bekend van vele kaartproducties en Benjaminse Uitgeverij is als uitgeverij gespecialiseerd in het ontwikkelen van fietsroutes door Europa. Dit jaar blijven de meeste mensen binnen Nederland en die doen we graag een plezier door te laten beleven hoe je van Nederland op vele manieren kan genieten. Dat gevoel willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen en daarom bieden wij ieder deel nu gratis aan.
 Binnen ieder deel kan men rondjes maken zonder gebruik van het openbaar vervoer. Wel hebben we alle fietsenmakers vermeld en alvast op de kaart de uitspanningen en terrassen aangegeven waarvan we verwachten dat ze straks open mogen.
Het eerstvolgende deel zal het gebied tussen Leiden en de Nieuwe Waterweg bestrijken met routes door Den Haag naar Hoek van Holland, Delft en Maassluis. Daarna volgt de regio Rondom Amsterdam en Het Groene Hart. Op bijgaand kaart ziet u het netwerk en schema van de uitgaven.

 

Publicatieschema

Publicatieschema van de serie gratis fietsgidsen Fietsen door Oud-Holand

Andere projecten / Random projects