fbpx

Actie: gratis exemplaar

Heeft u interesse in de toeristische spoorkaart voor duurzaam toerisme? De kaart is gratis beschikbaar als gevouwen kaart of als poster. De kaart kan worden opgehaald bij Carto Studio, Wilhelminapark 60 in Utrecht tot 3 exemplaren per persoon en 1 poster per persoon en zolang de voorraad strekt. Wij zijn er van ma t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00. U kunt vooraf even bellen naar 030-227 32 37.

Tegen betaling van verzendkosten kan de kaart ook worden toegezonden. € 5,- voor een gevouwen exemplaar en € 10,- voor een poster. Als u de kaart via de post wilt ontvangen vragen we een bericht te sturen via ons contactformulier met daarin de keuze voor een gevouwen exemplaar of poster en uw adresgegevens. Hier gaan wij vertrouwelijk mee om en wordt alleen als verzendadres gebruikt en na twee weken verwijderd. Vervolgens kunt u het bovenstaande bedrag overmaken op NL 90 ABNA 0457 9486 47 t.n.v. Carto Studio BV en o.v.v. actie 2020 <uw naam>. Na ontvangst van uw betaling wordt de kaart naar u toegestuurd.

Reizen door de Lage Landen

Reizen en de wereld ontdekken om ons heen blijft een van de leukste tijdverdrijven. Het begint in onze directe omgeving en dat breidt zich dan verder uit tot het eigen land en gaat verder over de grenzen. Hoe meer wij weten van onze omgeving, hoe beter we kunnen kijken naar onze eigen plek. Een van de leukste aspecten van het reizen is om per streek de verschillen in landschap, cultuur, taal en gewoontes waar te nemen. En natuurlijk de historie, want niets vertelt zoveel verhalen als de monumenten uit het rijke verleden die de Lage Landen kenmerken.

Maar er is veel meer. Attractieparken, dierenparken, bijzondere musea en boottochtjes zijn altijd een goede aanleiding geweest om op pad te gaan. ‘s Zomers willen we naar het strand of kunnen zeilen over een meer. In de heuvels van Zuid-Limburg en de Ardennen kan men prachtig wandelen.

Om alle mooie dingen te behouden en daar nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten, hebben we in deze kaart de mogelijkheden om dat per trein, boot of bus te doen in beeld gebracht.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is het streven om het reizen mogelijk te maken bij een minimale uitstoot van CO2. De combinatie van trein en fiets biedt de meeste voordelen en vrijheid. Ook het gebruik van boten kan daartoe gerekend worden. Bij de grillen van weer en wind heeft de combinatie trein en bus meer voordelen. Wie alleen of met meer personen wel per trein wil reizen, maar vanaf het uitstapstation meer vrijheid wil hebben, kan gebruik maken van een huurauto of deelauto.

Gebruik van de kaart

Binnen Nederland en de buurlanden ligt een uitgebreid netwerk aan spoorlijnen. Daar waar geen spoorlijnen lopen, kan men vanaf de stations gebruik maken van buslijnen naar vele bestemmingen.
Deze kaart is vooral bedoeld als inspiratie om de vele mogelijkheden inzichtelijk te maken. Op de achterzijde vindt u de inzetkaarten voor de Randstad, de Veluwe en het Zuid-Limburgs Heuvelland. Deze geven daar meer inzicht dan in de overzichtskaart mogelijk was. Alle stations in Nederland zijn benoemd, hetzij op de overzichtskaart, hetzij op de inzetkaart. In België en Duitsland zijn alleen de grotere stations met naam weergegeven.

Om op de fiets verder te kunnen, staan ook de stations met OV-fiets in de kaart. En wie dat wil kan natuurlijk ook op 100 stations in Nederland een auto huren om verder te reizen. Dat kan overigens ook op stations in België en Duitsland.

Over de kaart

De kaart laat heel het spoornetwerk voor personenvervoer in Nederland zien inclusief het aansluitende netwerk in de aangrenzende landen. In de ondergrond is reliëf weergegeven waar dit van toegevoegde waarde is. Zeker in de regio Limburg en ten zuiden daar van is dit goed te zien.

De kaart is als gevouwen versie en als poster uitgegeven op FSC papier.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Andere projecten / Random projects